Китай: Смачного!

Китай: Смачного!, їжа, Китай

Julia Prokopyshyn 23 мая 2013, 12:19

0

866

Пише блогер Станіслав Казнов: "За час мого перебування в китайських містах я перевірив твердження, що мовляв китайці їдять все що рухається. Насправді вийшло дещо по-іншому з приставкою "можуть їсти". Основним продуктом у них звичайно ж є локшина як швидкого приготування так і зліплена вручну. На смак локшина я б не сказав що відрізняється від нашої, але деякі зразки по-справжньому гострі до сліз. До речі, поки не забув про гостроту: в Макдональдсі їв гострі гамбургери - дуже смачно! Взагалі Китай це гастрономічний рай - їжу можна знайти практично будь-яку і на будь-який смак, не бачив тільки житнього хліба.

1. Почну напевно з найпривабливішого видовища. Насправді, це туристичні атракціони, розташовані на окремих вулицях у великих містах: у Пекіні це так звана "Ненажерна" вулиця, яка примикає до Ванфудзінь, у Сіані-це вулички мусульманського кварталу. Самі китайці комах не їдять, ну принаймні я цього не бачив. Говорити про якийсь особливий смак не буду, бо його немає. Скорпіони на смак як соняшникове насіння, личинки шовкопряда жирніші, але теж на раз, а от м'ясо лами - тут можна і смак відчути (єдине, ми всю поїздку думали звідки там лами і чи не були це щурі або лисички).

2. Скорпіонів готують живими. На паличках вони ворушаться. Обираєте вподобану паличку з трьома особинами, її при вас зажарюють в олії посипають сіллю або приправами і все, страва готова. Страшного нічого немає. Шкірки в роті більше, ніж смакових відчуттів. Поглинається цілим, вартість 10 юанів за 3 штуки.

3. Пельменів багато, це теж одна з топових страв Китаю. Їх начиняють чим тільки можна. Є ресторани, в яких окрема страва називається "Банкет пельменів" - вам приносять 25 видів.




Теги: Китай їжа

© 2014 visit. Использование материалов только с гиперссылкой на visit.ua. Сайт может содержать контент, не предназначен для лиц моложе 18 лет.

Редакция может не разделять позицию авторов публикаций и не несет ответственности за достоверность рекламной информации.