Класика французького вина у Тернополі

Класика французького вина у Тернополі, Barriere Freres, Анатолій Било, виномаркет Wine Time, лекція-дегустація, Тернопіль

Всім добре відомо, що Франція є однією із провідних країн по виготовленню вина. Технології та традиційність французів у виноробстві є одними із найстаріших на нашій планеті. Найкращим прикладом цього сонячного напою являються вина регіону Бордо.

koki poki 06 августа 2013, 10:59

4

1183

На початку серпня тернополяни мали унікальну можливість відвідати лекцію-дегустацію вин регіону Бордо від компанії Barriere Freres, яку провів шеф-сомельє Анатолій Било у виномаркеті «Wine Time».

лекція-дегустація

Barriere Freres – це негоціанська компанія, заснована у 1932 році. Незважаючи на свій молодий вік, вона займає досить сильні позиції на ринку Франції по виготовленню та реалізації вина у 80 країнах світу.

На дегустації було представлено 5 різновидів вина: чотири зразки червоного сухого і одне біле солодке. Розпочали із презентації регіону Бордо та загальних нарисів історії виноробства Франції. Розповіли також про класифікацію вин та методи їх продажу. Останні кардинально відрізняються від методів реалізації вин в Україні. Процес досить простий. Спочатку негоціанти купують вино на заводі виробника, а потім, через дистриб’юторів, продають його в магазини різних країн. Даний процес контролюється на державному рівні.

Першою на дегустації була розкоркована пляшка Les Tours de Beamont. Аромат вина злегка віяв ягодами і прянощами, особливо червоним перцем.

За нею слідувало La Sirenede Giscours. Це вино ідеально поєднало у собі аромати сливи і чорної смородини. Окрім того, напій мав 12-річну витримку. Третя пляшка Connetable Talbot заплутала недосвідчених дегустаторів контрастом із терпкого смаку та солодкого аромату ягід.

Наступне вино La Fleurde Pedesclaux було визнано одним із найкращих у своєму класі за останні 10 років. В його основі - виноград сорту мерло, а це рідкість для регіону. Останнє біле вино Chateau de Rolland посіло першість у серцях присутніх своїйм медовим відтінком смаку та аромату.

Французькі вина є прекрасним зразком традицій класичного виноробства і, водночас, важкими для сприйняття непрофесійним дегустатором. Тому невід'ємну роль у правильній презентації вина відіграє шеф-сомельє. Особливістю хорошого французького вина є зображений герб замку, на території якого було виготовлене вино. Справжні гурмани і колекціонери шукають у винах регіону Бордо поєднання смаків та ароматів, які важко знайти у природі.

Наостанок присутнім розповіли про фінансові вигоди від колекціонування вина, адже з кожним роком ціна пляшки колекційного напою зростає.

Наступна лекція-дегустація у виномаркеті Wine Time відбудеться 7 серпня о 19:00. Матимемо змогу скуштувати продукцію Domaines Paul Mas.

Фото: koki poki

Гість, 06 Августа, 2013 18:40

на дегустації до вина подавали смачні сири і хліб

Гість, 06 Августа, 2013 15:08

сало з часником)))

Гість, 06 Августа, 2013 15:02

гарна, корисна стаття!

Гість, 06 Августа, 2013 14:51

що було на закуску?)

Показати всі коментарі...

© 2014 visit. Использование материалов только с гиперссылкой на visit.ua. Сайт может содержать контент, не предназначен для лиц моложе 18 лет.

Редакция может не разделять позицию авторов публикаций и не несет ответственности за достоверность рекламной информации.