Італійська якість: вино із запахом сіна та жовтого перцю. А ви вже спробували?

Італійська якість: вино із запахом сіна та жовтого перцю. А ви вже спробували?, стаття, Giulio Zompi, італійське вино, виномаркет Wine Time, дегустація, Тернопіль

І знову лекція-дегустація, і знову у виномаркеті Wine Time. Цього разу гурмани смакували італійським вином компанії Gruppo Vinicolo Fantinel.

Julia Prokopyshyn 18 июля 2013, 12:17

0

1478

Сухе, з ледь відчутною кислинкою та ароматними нотками квітів, дині, чи навіть кориці, приємно охоплює смакові рецептори легкою мінеральністю – усе це вино компанії Fantinel з італійського регіону Friuli Venezia Giulia (Фріулі-Венеція Джулія). Саме там дуже сприятливий клімат для вирощування таких сортів винограду як Фріулано, Ріболла Джалла, Вердуццо, Рефоско, Піньоло, з яких і виготовляються ці вина, адже ландшафт поєднує і гірський вітер, і морський бриз.

дегустація, Giulio Zompi

Про вина італійської торгової марки Fantinel, котрі продаються у 63 країнах світу, розповів представник компанії Gruppo Vinicolo Fantinel, координатор у країнах СНД Giulio Zompi. На початку дегустації він переконав, що «звідси ніхто не піде без правильного уявлення про вино».

дегустація, Giulio Zompi

Протягом усієї дегустації, а вона видалась напрочуд веселою, Giulio (Джуліо) вправно сипав жартами, закликав до діалогу кожного із присутніх, відповідав на серйозні питання та легко, невимушено вводив усіх ніби у «винний» транс. За його порадами усі прискіпливо розпізнавали аромати дегустаційних вин, ділились смаковими відчуттями та власними враженнями.

дегустація, Giulio Zompi

Усі неабияк дивувались, коли Джуліо (дегустатором працює 43 роки) відкривав секрети присутніх ароматів у певних видах вин. Бо деякі інградієнти може розпізнати лише досвідчений дегустатор. Так, наприклад, вино Sant`Helena Pinot Grogio здивувало тонким запахом свіжого сіна, а Sant`Helena Sauvignon – ледь чутними ароматами жовтого перцю та гілки помідор.

дегустація, Giulio Zompi

У ході лекції-дегустації ведучий також ділився правильними поєднаннями вина та страв. Аби відчути довершений смак сухого вина, слід правильно обрати меню, адже до одного виду вина абсолютно підходять італійські прошуто, фріко чи полента, до іншого – устриці, червона ікра чи м’ясо, наприклад, качки.

дегустація, Giulio Zompi

Опісля завершення дегустації кожен міг дати Giulio Zompi різні, інколи недотичні до теми, запитання. На питання «Чому йому, Джуліо, корінному італійцю, подобається жити тут, в межах СНД?» він відповів, що тут, у тому числі й в Україні, по-перше, дуже красиві жінки, по-друге, більша оплата його праці, а по-третє – як тільки його шеф приїде сюди, одразу ж купить йому джип. Звісно, через наші «славнозвісні» дороги. І з цим не можна не погодитись. Про якість тих українських вин, котрі вже куштував, Джуліо емоційно каже «no comments».

дегустація, Giulio Zompi

Лекції-дегустації, котрі організовує для тернополян виномаркет Wine Time, є безперечно дуже пізнавальними, в першу чергу для себе, для глибшого пізнання справжньої якості винної продукції.

дегустація, Giulio Zompi

Наступного разу виномаркет запрошує скуштувати французького шампанського Champagne Jacquart.

дегустація, Giulio Zompi

Фото: koki poki

© 2014 visit. Использование материалов только с гиперссылкой на visit.ua. Сайт может содержать контент, не предназначен для лиц моложе 18 лет.

Редакция может не разделять позицию авторов публикаций и не несет ответственности за достоверность рекламной информации.