Їжею богів смакували тернополяни в День шоколаду

Їжею богів смакували тернополяни в День шоколаду, виномаркет Wine Time, лекція-дегустація, Всесвітній день шокоаду, шоколад

Шоколад – чорний, білий, молочний, пористий, солодкий та гіркий – кому який більше до вподоби? Для когось шоколад є незмінним другом, для когось – антидепресантом, хтось вважає його найкращим подарунком, а хтось взагалі – символом свого «солодкого» життя

Julia Prokopyshyn 12 июля 2013, 13:00

1

1470

Учора, 11 липня, весь світ відзначав День шоколаду. Тернопіль також не міг не долучитись до традиції святкування такої події. Кожен бажаючий міг заглянути у таємничий та надзвичайно смачний світ шоколаду, спробувавши його найкращі світові зразки. Таку можливість тернополянам надав виномаркет Wine Time.

Лекцію-дегустацію шоколаду визнаних світом марок проводила професійний сомельє Ірина Бучак. Саме вона допомогла присутнім поринути у світ шоколаду, який з латині перекладають як «їжа богів», заворожила розповідями про історію цього продукту, процедуру його виготовлення та світові «шоколадні» рекорди.

На дегустації представили чотири види шоколаду двох надзвичайно популярних світових шоколадних компаній – Lindt та Tartuflanghe (Швейцарія та Італія відповідно). Смакування шоколадом поєднали із дегустацією вин, котрі значно підкреслюють, доповнюють чи навіть збалансовують шоколадний смак.

Першим, надзвичайно ніжним, поєднанням став швейцарський білий шоколад з бурбоновою ваніллю Lindt Excellence extra veloute та солодке ігристе вино Dal Bello Don Gallo Cuvee Spumante Dolce. Цікавим є теперішній стан шоколадної фірми Lindt, оскільки після смерті власниці компанії Олександри Шпрюнглі (Alexandra Sprüngli) ім'я її спадкоємця та прямого власника однієї з найкращих шоколадних фірм поки що невідоме.

А на черзі дегустування – трюфелі італійської компанії Tartuflanghe, котрі вирізняються дуже якісним поєднанням какао та какао-масла із подрібненим фундуком. Чорний та білий шоколад марки Tartuflanghe (Tartufo Dolce di Alba Nero і Tartufo Dolce di Alba Bianco) куштували, попиваючи портвейн трирічної витримки (Dow's Fine White Port та Dow's Late Bottled Vintage Port). Комусь припав до душі чорний шоколад у поєднанні з білим солодким вином, хтось по-гурманськи посмакував легким білим трюфелем та червоним вином. Як то кажуть, на кожен товар свій покупець.

Але найцікавіше чекало попереду. Хто-небудь куштував справжній класичний чорний шоколад? На це здатні, напевно, лише істинні любителі вишуканої гіркоти та запаморочливого шоколадного аромату. Увазі дегустаторів представили 99-відсотковий чорний швейцарський шоколад Lindt Excellence у поєднанні з міцним бренді Osborne Carlos I Solera Gran Reserva вартістю близько 450 гривень. Хтось кривився від справжності шоколаду та запивав водою, а гурмани задоволено смакували і тішилися з такої нагоди.

Опісля дегустації кожен для себе, можливо, по–новому відкрив багатство смаків та поєднань шоколаду з вишуканими алкогольними напоями. Єдине, що не могло не потішити, - кожен дегустатор у Всесвітній день шоколаду таки скуштував «їжі богів», якою називають шоколад. І цьому вдячність виномаркету Wine Time, котрий надав такий шанс.

До слова, лекції-дегустації у виномаркеті Wine Time (м. Тернопіль, вул. С. Крушельницької, 51) проводяться щочетверга. І хоча вони не безкоштовні, та ціна відповідає якості продуктів, які дегустують. Наступного тижня бажаючі зможуть насолодитись одними з найкращих вин Італії від амбіційного виробника Fantinel.

Фото: io

Гість, 15 Июля, 2013 17:29

Магазин хороший. Трохи ціни кусаються, але і товари в них справді імпортні.

Показати всі коментарі...

© 2014 visit. Использование материалов только с гиперссылкой на visit.ua. Сайт может содержать контент, не предназначен для лиц моложе 18 лет.

Редакция может не разделять позицию авторов публикаций и не несет ответственности за достоверность рекламной информации.